De ce Mămica Bonus?

Mămica bonus blog de co-parenting

Indiferent de sentimentele pe care le au părinții unul pentru celălalt, indiferent dacă sunt divorțați sau doar separați, fiecare copil are nevoie de ambii părinți în viața sa. Iar aici intervine distincția pe care părinții trebuie să o conștientizeze și să o înțeleagă: cuplul conjugal s-a destrămat, însă cuplul parental există în continuare, toată viața.

cuplul conjugal si cuplul parental - mamica bonus - blog de co-parenting

Eu sunt Mămica Bonus (adică vitregă) a unui puști de 11 ani și ideea blogului de co-parenting a venit de la faptul că toată lumea se miră de relația bună (normală zicem noi) dintre mine și mama copilului. Am început să mă uit în jur, să citesc și să analizez situația mai în profunzime iar concluziile sunt triste: în majoritatea cuplurilor divorțate sau separate copiii sunt folosiți ca arme, tratați ca obiecte, mesageri sau spioni, iar părintele care nu locuiește cu copilul este de cele mai multe ori denigrat și îndepărtat (alienare parentală).

Mamica Bonus -Blog de co-parenting - Alienarea Parentala

Pe scurt, copiii sunt supuși sistematic unor abuzuri emoționale care pot și au urmări grave în dezvoltarea acestora, doar pentru că unii adulți nu reușesc să aleagă între orgoliul propriu și binele emoțional al copilului.

Ce putem face? 

Ca orice schimbare, totul începe de sub propriul acoperiș. Sunt multe de spus, vom cere părerea specialiștilor, vom învăța împreună și vom încerca să aducem în atenția cât mai multor adulți importanța păstrării cuplului parental în stare funcțională chiar și după divorț sau separare.

Nu divortul afecteaza negativ copilul ci conflictele si certurile - Mamica Bonus - Blog de co-parenting

Advertisements